ترمیم دندان های جلو با کامپوزیت | مراحل، مزایا، مراقبتها
ترمیم کامپوزیت (که به آن پیوند یا روکش نیز گفته میشود) یک روش ترمیم دندان است که برای بازگرداندن عملکرد، یکپارچگی و شکل دندان استفاده میشود. از دست دادن ساختاری دندان به طور معمول در اثر پوسیدگی یا ضربه خارجی ایجاد میشود، اما این امر همچنین میتواند از طریق شکل گیری دندان باشد. این ماده از همان رزین استفاده شده برای ماده پر کننده سفید دندان ساخته شده و بیشتر در دندانهای جلویی استفاده میشود آنهایی که هنگام لبخند زدن نشان داده میشوند.
در سالهای اخیر پیشرفتهای زیادی در مواد مورد استفاده در دندانپزشکی باندینگ وجود داشته است، به این معنی که از باند کامپوزیت میتوان برای پنهان کردن نقصهای جزئی در دندانهای جلویی، بستن شکافهای کوچک و پنهان کردن چرخشهای جزئی دندان استفاده کرد، بدون اینکه آسیبی به دندانهای شما وارد شود. یک تجربه بدون درد که در بیشتر موارد فقط به یکبار مراجعه به عمل نیاز دارد. دندانپزشک شما قادر خواهد بود سایهای از رزین را انتخاب کند که با رنگ دندان شما مطابقت داشته باشد، به این معنی که نتایج کاملا طبیعی به نظر میرسند.
ترمیم دندان شکسته جلو
در صورت شکستگی دندان جلویی پیدا کردن آن، باید آن را در اسرع وقت به کلینیک دندانپزشکی ببرید. در این شرایط دندانپزشک میتواند قطعات دندان شکسته را به دندان شما متصل کرده و ظاهر آن را همانند قبل نماید.
در شرایطی که دندان شکسته خود را گم کردید و یا از دست دادید، جای نگرانی ندارد، زیرا امروزه روشهای مؤثری برای ترمیم دندان جلویی برای بهبود ظاهر دندانهای شما استفاده میشود.
یکی از روشهای ترمیم دندان شکسته، استفاده از ونیر کامپوزیت میباشد که همرنگ دندان بوده و زیبای لبخند را به شما برمی گرداند. در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا با مزایا و معایب این روش درمانی و زیبایی آشنا شوید.
در چه زمانی ترمیم دندان با کامپوزیت توصیه نمیشود؟
برای ترمیم دندان با استفاده از کامپوزیت باید در حین انجام کار، حفره حتماً خشک و تمیز باقی بماند.
در مواقعی که امکان ایزوله کردن حفره وجود نداشته باشد، مانند مواقعی که دندان عقبی نیاز به ترمیم داشته باشد و یا فرد دارای ترشح بزاق زیادی باشد، استفاده از ماده کامپوزیت گزینه مناسبی در نظر گرفته نمیشود، زیرا وجود آلودگی و رطوبت میتواند روند کامپوزیت دندان را با اختلال روبرو کند که در این شرایط بعد از مدت زمان پس از ترمیم احتمال پوسیدگی مجدد دندان وجود دارد.همچنین برای افرادی که دارای مشکلات فکی بوده و نمیتواند دهان خود را باز نگه دارند، بهترین گزینه ترمیم، استفاده از آمالگام است.
ترمیم دندان با کامپوزیت چه مزایای دارد؟
این روش میتواند با مزایای زیر همراه باشد:
حداقل تراش دندان برای ترمیم
در این روش ترمیمی حداقل تراش برای دندان انجام میشود، زیرا دندانپزشک تنها بافتهای پوسیده را برمی دارد. به همین دلیل است که اگر پوسیدگی سطحی باشد، اولین انتخاب کامپوزیت دندان میباشد.
حفاظت بیشتر از دندان
این روش بیشترین حفاظت از بافت طبیعی دندان را در پی دارد. در واقع این روش کم تهاجمی محسوب شده و هیچگونه آسیبی را به دندانهای طبیعی وارد نمیکند.
داشتن زیبایی ظاهری
استفاده از این روش بیشترین زیبایی ظاهری را دارد.
ترمیم دندان شکسته جلو با کامپوزیت چگونه انجام میشود؟
مراحل ترمیم دندان با ونیر کامپوزیت به صورت زیر انجام میشود:
در ابتدا دندانپزشک به تمیز کردن سطح دندانها میپردازد.
در ادامه مواد مخصوصی برای آماده سازی دندان روی سطح آن زده میشود.
کامپوزیت به کمک یک چسب مخصوص که اصطلاحاً به آن باندینگ میگویند، به دندان متصل میگردد.
این کار با تکنیک لایهلایه انجام شده تا بتواند زیبایی و استحکام بسیار زیادی داشته باشد.
در ادامه سطح ترمیم پالیش و صاف میشود.
نحوه ترمیم دندان با کامپوزیت
به طور کلی این فرایند یک روش به نسبت ساده در دندانپزشکی محسوب میشود. مراحل این روش درمانی عبارتاند از:
- در ابتدا دندانپزشک به انتخاب سایه رنگ مناسب برای پر کردن استفاده میپردازد.
- معمولاً از بی حسی موضعی برای بی حس کردن دندان و ناحیه اطراف آن نیز کمک گرفته میشود.
- در ادامه با ابزار خاص، قسمت پوسیده دندان شما برداشته میشود.
- سپس محل حفره کاملاً تمیز و خشک شده تا دندان برای ترمیم آماده شود. برای پر کردن دندان با استفاده از کامپوزیت این مرحله اهمیت بسیار زیادی دارد. زیرا در غیر این صورت بعد از درمان دندان مستعد پوسیدگی بیشتر خواهد شد.
- در مرحله بعدی دندانپزشک دندان را اچ و باند میکند. در حفره مواد کامپوزیت به صورت لایهلایه توسط دندانپزشک پر شده و بعد از آن از یک نور مخصوص برای سفت شدن این مواد استفاده میشود. به دلیل اینکه تکنیک کامپوزیت به روش لایهلایه میباشد، به همین دلیل در هر مرحله ریختن مواد کامپوزیت و رفتن به مرحله بعد، باید از نور برای سفت شدن لایه قرار داده شده روی دندان استفاده شود.
- در ادامه دندان شکل داده شده و به پالیش کامپوزیت پرداخته میشود.
- در آخر دندانپزشک شما بایت شما را بررسی میکند تا مطمئن شود که با ترمیم راحت هستید و احساس تیزی دندان نمیکنید.