انواع جراحی فک بالا و پایین یا جراحیهای ارتوگانتیک
جراحی زیبایی و اصلاحی فک یا جراحی ارتوگانتیک به منظور اصلاح انواع ناهنجاریهای جزیی و شدید دندانی و استخوانی انجام میشود؛ برای مثال جراح در این عمل، نامرتب بودن دندانها و فک را اصلاح میکند. هدف اصلی از انجام جراحی فک افزایش توانایی بیمار در اموری مانند صحبت کردن، جویدن و نفس کشیدن است، البته پس از جراحی فک بیمار از چهره زیباتری نیز برخوردار خواهد شد. بنابراین بهبود عملکرد و زیبایی بیشتر را میتوان دستاورد دوگانه این درمان دانست.
اگر برای رفع مشکلات مرتبط با فک درصدد انجام جراحی فک هستید، حتماً با یک جراح پلاستیک مجرب و متخصص ارتودنسی مشاوره کنید تا به نتیجه دلخواه دست یابید. جراحی فک پایین و جراحی اصلاحی فک عملی است که سلامتی بیشتر، عملکرد بهتر و چهرهای زیباتر و متناسبتر را برای شما به ارمغان میآورد. ما همکاری جراحان پلاستیک متعهد و باتجربهای بهره میگیریم که به شما در رفع این مشکلات کمک میکنند. برای دریافت وقت مشاوره رایگان میتوانید با شماره های 26110053 021 و 26110052 021 با ما تماس حاصل فرمایید.
متقاضی جراحی فک
جراحی فک به افرادی توصیه میشود که به دلیل ردیف نبودن دندانها یا انحراف فک با اختلالهای مربوط به بایت (روی هم آمدن دندانها) مواجه هستند. گاهی در اثر متفاوت بودن سرعت رشد فک بالا و پایین عدم تعادلی ایجاد میشود که اصلاح آن غالباً نیاز به جراحی دارد. صدمه دیدن فک در حوادث یا وجود نقصهای مادرزادی نیز انجام جراحی فک را ضروری میسازد. با ارتودنسی میتوان مشکلات را به طور موقت حل کرد، اما جراحی فک راهکاری با اثرگذاری درازمدت را ارائه میدهد.
انجام جراحی فک در صورت وجود علائم و عوارض زیر ضروری است:
- جلو بودن فک
- دشواری در بلع
- عقب بودن چانه
- احساس کشیدگی هنگام روی هم قرار دادن لبها
- دشواری در جویدن یا گاز زدن غذا
- درد مفصل گیچگاهی ـ فکی و سر درد
- وقفه تنفسی (آپنه) در خواب یا خر وپف شدید
- خشکی دهان یا مشکلات مزمن تنفسی
- متناسب نبودن اجزاء صورت از نیمرخ یا تمام رخ
- روی هم نیامدن دندانهای بالا و پایین هنگام بستن دهان
- ساییدگی شدید دندانها
آمادگی قبل از جراحی فک
بیمار پیش از جراحی فک باید توصیههای پزشک معالج را به دقت رعایت کند. پیش از جراحی با استفاده از بریس ارتودنسی دندانها مرتب میشود. وضعیت جدید دندانها گاهی وضعیت بایت و روی هم قرار گرفتن دندانها را وخیمتر میکند، اما در هر حال ارتودنسی مرحله اولیه و زیربنایی جراحی است که باید حتماً انجام شود. مرتب بودن دندانها تضمین کننده موفقیت جراحی فک و پیش شرط اصلی آن است.
بیمار در انتهای دوره ارتودنسی باید عکسبرداری دورهای انجام دهد تا جراح با توجه به این عکسها بتواند عمل را مطابق با شرایط و نیازهای خاص بیمار طرحریزی نماید.
عمل جراحی اصلاحی فک
ارتودنسی به شیوه معمول انجام میشود و بریس در زمانهای تعیین شده مجدداً تنظیم و دستکاری میشود. بیمار در طول دوره ارتودنسی چند بار به جراح فک و دهان مراجعه میکند. ممکن است بیمار تصور کند که وضعیت بایت بدتر شده است، اما به محض انجام جراحی متوجه بهبود میشود و از داشتن دندانهایی ردیف و زیبا لذت میبرد.
این عمل توسط جراح فک و دهان در بیمارستان انجام میشود. بیمار پس از این عمل چند ساعته شب را در بیمارستان بستری میشود.
جراحی فک پایین
استخوان فک پشت دندانها در جراحی فک پایین جدا میشود و بخش دربرگیرنده دندانها حسب شرایط جلو یا عقب آورده میشود.
جراحی فک بالا
فک در جراحی فک بالا رو به عقب یا جلو یا به طرف بالا یا پایین حرکت داده میشود.
جراح گاهی اوقات لازم میداند که فک جدا و استخوان آن کمتر یا بیشتر شود تا پایداری و هم محوری ضروری به دست آید.
کبودی و متورم شدن صورت و احساس سرگیچه پس از جراحی فک طبیعی است. ناراحتی و درد احتمالی پس از عمل را میتوان با مصرف مسکن آرام کرد، البته این عمل تقریباً بدون درد است. لبها و لثهها نیز تا چند ساعت بیحس است و بعد از مدت کوتاهی به حالت طبیعی برمیگردد.
مراقبت پس از جراحی فک
جراح پس از اتمام عمل برنامه غذایی خاصی را در اختیار بیمار قرار میدهد و معمولاً از وی میخواهد تا مدتی ترکیبی از مایعات و غذاهای نیمه جامد نرم میل کند و به تدریج به برنامه غذایی معمول خود برگردد. از استعمال دخانیات و انجام فعالیتهای بدنی سنگین نیز باید خودداری شود.
بیماران میتوانند بسته به چگونگی طی شدن دوران بهبود پس از یک تا دو هفته برنامه روزانه معمول خود را ازسربگیرند.
معمولاً به بیماران توصیه میشود یک یا دو هفته مرخصی بگیرند.
دوران بهبود 4 تا 8 هفته طول میکشد.
جراح در صورت لزوم دستکاریهای جزیی را پس از عمل انجام میدهد.
مانند تمام درمانهای ارتودنسی باید برای حفظ نتیجه به دست آمده و داشتن لبخندی زیبا با دندانهای مرتب از نگهدارنده استفاده کرد.