روکش زیرکونیا : مزایا و معایب روکش دندان زیرکونیوم
دندانپزشکی ترمیمی میتواند برای افرادی که دارای دندانهای ضعیف شکسته یا آسیب دیده هستند، نتایج باورنکردنی به ارمغان بیاورد. این بیماران میتوانند از روشهای جادویی ترمیم، مانند تاج های دندانی، لبخند زیبای خود و عملکرد دندانهای خود که به آنها این امکان را میدهد تا دوباره از غذاهای مورد علاقه خود لذت ببرند را بازیابند. تاج یا روکش زیرکونیا یکی از چیزهای جدید در خانواده روکشهای دندان است. مادهای فوق العاده با دوام که گزینه دیگری برای اصلاح مشکلات تراز دندانها، ترمیم آسیب و بهبود شکل و ظاهر دندانهای شما میباشد.
جهت کسب اطلاعات بیشتر و یا رزرو نوبت در کلینیک دندانپزشکی با شماره تلفنهای 26110053021 و02126110052 تماس حاصل فرمایید.
روکش زیرکونیا چیست؟
روکش زیرکونیا یکی از مهمترین پر کاربردترین انواع روکش ها در دوره اخیر است. افرادی که خواهان دندانهای مصنوعی زیبا برای خود هستند، انتخاب روکش زیرکونیا را ترجیح میدهند. بیماران اغلب درباره مواد به کار رفته در ساخت روکش های زیرکنیوم کنجکاو هستند.
روکشهای زیرکونیوم از اکسید زیرکونیوم یا زیرکونیا ساخته شدهاند زیرکونیا یک فلز پودری سفید رنگ است که نسبت به اشعه ایکس پرتونارسان است همچنین رنگ آن نسبت به سایر گزینههای روکش دندانی سفیدتر است
انواع زیرکونیا
انواع مختلفی از روکش زیرکونیا وجود دارد:
- زیرکونیای جامد - زیرکونیای جامد نسبت به زیرکونیای نیمه شفاف، استحکام بیشتری دارد و میتواند نسبت به نیروی جویدن و آسیاب غذا بهتر مقاومت کند. این روکش مناسب دندانهای درمان شده با عصب کشی است که از دندان ضعیف پشتیبانی بیشتری میکند.
از آنجا که مقداری ناشفاف است، برای دندانهای عقب مناسب میباشد.
- زیرکونیای بسیار شفاف - این روکش زیرکونیا ظاهری عالی به شما میدهد که دقیقا مشابه دندانهای طبیعی شما است و برای دندان های جلویی مناسب میباشد.
در صورت نیاز به درمان ارتودنسی برای اصلاح تراز دندانها، دندانپزشک زیرکونیای نیمه شفاف را ترجیح نمیدهد.
مزایای روکش زیرکونیوم
در اینجا برخی از نقاط مثبت روکشهای زیرکونیوم که باعث میشوند بهتر از روکشهای معمولی و سنتی باشند، آمده است. روکش زیرکونیا از نظر زیبایی در مقایسه با تاجهای سرامیکی دارای پایه فلزی، هیچگونه خط خاکستری قابل مشاهده ندارد.
ظاهر زیبا
روکش های زیرکونیوم ظاهری کاملاً طبیعی به تاج دندان میبخشند که باعث محبوبیت آنها در بین محصولات دندانپزشکی زیبایی شده است. بسیاری از اوقات، تفکیک روکش زیرکونیوم از دندانهای طبیعی دشوار است. توصیه می شود روکش زیرکونیوم به دندان متصل شود تا ظاهری طبیعی تر به دندانها ببخشند. چراکه وقتی از روکشهای دارای پایه فلزی استفاده می شود احتمال سیاه شدن خط لثه وجود دارد.
مطابقت زیستی
بافتهای موجود در دهان به راحتی روکشهای زیرکونیوم را میپذیرند . روکشهای زیرکونیوم در روزهای پس از درمان، عملکرد بسیار خوب خود را آغاز خواهند کرد.
عمر طولانی
عمر روکشهای زیرکونیوم در مقایسه با روکشهای معمولی تفاوتی ندارد. روکشهای زیرکنیوم به نحوی ساخته شدهاند که در صورت مراقبت صحیح بهترین خدمات را با بیشترین طول عمر ارائه میکنند.
قدرت و استحکام
روکش های زیرکونیوم از قدرت و استحکام قابل توجهی برخوردار هستند که حتی توسط بیمارانی که با آن درمان شدهاند احساس میشود.
مقاومت در برابر پوسیدگی
بسیاری از روکش های دندانی در مدت زمان مشخصی استفاده توسط بیماران، دچار فرسایش و پوسیدگی میشوند. مایعات و غذاهای مختلفی که طی چند سال مصرف میشوند، باعث پوسیدگی روکشهای دندان میشوند. تاجهای زیرکونیوم مثل بسیاری از انواع دیگر روکش های دندانی دچار پوسیدگی نمیشوند که این امر در طول عمر بیشتر آنها نقش دارد.
کار کمتر لابراتوار
در تولید روکش های زیرکونیوم از جدیدترین فناوری های دندانپزشکی استفاده میشود. بهترین قسمت آن این است که بسیاری از دندانهای طبیعی حفظ میشوند که این امر باعث صرفه جویی در وقت زیادی برای درمان دندانها با روکش میشود. فقط دندان پزشک باید آماده سازی لازم برای متناسب کردن روکشهای زیرکونیوم با دندانهای تحت درمان را انجام دهد.
ساخته شده با جدیدترین تکنولوژی
این روکشهای دندانی با فناوری CAD-CAM (طراحی با کمک کامپیوتر- شکل دادن با کمک کامپیوتر) ساخته شدهاند که جدیدترین فناوری در حوزه دندانپزشکی دیجیتال است.
بنابراین روکشهای زیرکونیوم برای افرادی که به دنبال راه حل های زیبایی دائمی برای دندان های آسیب دیده خود هستند، مزایای بسیاری به همراه دارند. روکشهای زیرکونیا یکی از بهترین گزینه های درمانی در دوران اخیر هستند.
مراحل لازم برای نصب روکش زیرکونیا چگونه است؟
فرآیند چسباندن روکشهای دندانی زیرکونیا مشابه سایر روکشهای دندانی است. این فرایند شامل دو مرحله است:
آماده سازی ساختار دندان (مرحله اول) و متناسب کردن و چسباندن روکش (مرحله دوم)
در مرحله اول دندانهای شما برای شکل دادن روکش اندازهگیری میشوند. متخصصین دندانپزشکی قبل از آماده کردن دندان آسیب دیده در این باره با شما صحبت خواهند کرد. این آماده سازی شامل تراش دندان قبل از تغییر شکل آن (که باعث کاهش سایز میشود) با یک دریل کوچک است.
- تحت بی حسی موضعی، یک برش کوچک از دندان شما برداشته میشود که باعث میشود دندان با شکل روکش متناسب باشد. یک قالب ساخته میشود که از شما خواسته می شود آن را گاز بگیرید. این قالب به عنوان مدلی برای تولید روکش های جدید شما در آزمایشگاه دندانپزشکی ما استفاده میشود که دارای بهترین استاندارد تجهیزات فنی با دقت بالا است.
- در مرحله دوم که دندان شما با روکش خود متناسب شده است، دندانپزشک مربوطه با یک اسید مخصوص دندان سطح دندان را خراش داده و باعث افزایش قدرت پیوند بین تاج و دندان میشود؛ زیرا دندان زبر شده است.
- سپس روکش روی دندانهای شما قرار میگیرد. دندانپزشک قبل از نصب روکش، موقعیت و ظاهر آن را بررسی کرده و آن را تنظیم میکند. سپس پولیش نهایی روی دندان صورت میگیرد.
شما باید از روکش زیرکونیا درست مانند دندانهای طبیعی خود مراقبت کنید.
آیا جایگزینی ترمیمهای دارای/ بدون فلز با روکش زیرکونیا امکان پذیر است؟
جایگزینی ترمیم دارای پایه فلز سنتی با زیرکونیا کاملا امکان پذیر است. فقط باید اطمینان حاصل کنید که توسط یک دندانپزشک کاملاً متخصص که در این زمینه آموزشهای ویژه دیده است انجام شود.
آیا روکشهای دندان به مراقبتهای خاصی نیاز دارند؟
روکش دندان به مراقبت خاصی احتیاج ندارد با این حال شما باید دو بار در روز مسواک زده و نخ دندان بکشید تا دندان ها، به خصوص در نواحی اطراف روکش و ناحیه پیوند روکش به لثه را کاملاً تمیز کنید. به درستی مراقب دهان و دندانهای خود باشید.
آیا روکشهای زیرکونیا هیچگونه مضراتی دارند؟
هیچ تاج دندانی بهتر از ساختار طبیعی خود دندان نیست اما روکشهای زیرکونیا مضرات اندکی دارند. با این حال بیماران باید بدانند، از آنجا که روکش زیرکونیا یک فناوری جدید است ممکن است تمام معایب آن روشن نشده باشند.
- تشخیص نقص دندان زیر پوشش زیرکونیا برای دندانپزشکان دشوارتر است
- اگرچه هزینه روکش از دندان پزشکی به دندانپزشکی دیگر متفاوت است، اما به احتمال زیاد روکش زیرکونیا از سایر گزینه های درمانی روکش دندان گرانتر خواهد بود.
روکش دندان پزشکی چقدر هزینه دارد؟
هزینه تاج دندان به عوامل مختلفی بستگی دارد:
- نوع روکش مورد استفاده
- کیفیت مواد استفاده شده
- تجربه دندانپزشک
- موقعیت مکانی کلینیک درمانی