اصلاح و بستن فاصله بین دندانی

فاصله‌دار بودن نقطه مقابل به هم فشردگی دندان‌ها است و به فاصله بیش از حد بین دندان‌ها اشاره دارد. این حالت معمولاً زمانی رخ می‌دهد که دندان‌ها کوچکتر از آن باشد که فاصله بین دندانی را پر کند. دندان نهفته، جلو آمده یا نداشتن دندان یا اتصال‌های غیرطبیعی لثه باعث زیاد شدن فاصله بین دندان‌ها می‌شود

دلایل متعددی برای فاصله‌دار شدن دندان‌ها وجود دارد که از آن جمله می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • از دست دادن یا نداشتن دندان: برخی افراد به طور طبیعی چند دندان دائمی ندارند. درنیامدن دندان‌های دائمی زمانی اتفاق می‌افتد که دندان‌ها پیش از تولد هنوز در حال شکل‌گیری باشد. گاهی می‌توان دندان‌های شیری را تا زمان سالم باقی ماندن آنها حفظ کرد، اما چون این دندان‌ها کوچکتراند، بین آنها فاصله ایجاد می‌شود.
  • کوچک بودن دندان‌ها در مقایسه با فضای موجود: اگر فک بزرگ باشد و دندان‌ها آن قدر بزرگ نباشند که بتوانند این فضا را پر کنند، با پخش شدن آنها در این فضا فاصله بین دندانی بیش از حد طبیعی می‌شود.
  • بزرگ بودن فرنوم لب: بافت آویزان کوچکی که لب بالا را به لثه‌ها متصل می‌کند، فرنوم لب فوقانی نام دارد که اگر بین دو دندان پیشین رشد کند، دندان‌ها را از هم جدا می‌کند و این دو دندان قدامی فاصله‌دار می‌شود.
  • عادت‌های دندانی: دندان‌های کودکانی که پس از 4 سالگی همچنان وابسته به پستانک هستند یا انگشت‌شان را می‌مکند ممکن است فاصله‌دار شود.
  • زبان زدن: اگر هنگام بلع زبان را به پشت دندان‌ها فشار دهید، ممکن است دندان‌های جلویی به مرور زمان فاصله‌دار شود.

عوارض فاصله‌دار بودن دندان‌ها


فاصله زیاد بین دندان‌ها جهت جلوگیری از عوارض زیر باید اصلاح شود:

  • ناراحتی‌های لثه در اثر محافظت نکردن دندان‌ها از لثه
  • اختلال در عملکرد دندان‌ها
  • خدشه‌دار ساختن زیبایی لبخند
  • فاصله بین دندانی تصور نداشتن دندان را ایجاد می‌کند.

لامینت سرامیکی برای از بین بردن فاصله های دندانی

فاصله بین دندانی، لب‌پر شدن دندان‌ها یا هر آنچه را درباره لبخندتان دوست ندارید می‌توانید با لامینت اصلاح کنید تا لبخندی هالیوودی بر لبان‌تان نقش بندد. لامینت روی دندان‌های طبیعی قرار داده می‌شود و نیاز به نگهداری تخصصی و دشواری ندارد. ارمفان لامینت، لبخندی درخشان و مسحورکننده است که بعید است اطرفیان به طبیعی نبودن آن شک کنند.

جدیدترین لامینت‌ها بسیار ظریف و راحت هستند و در عین حال مقاومت و ماندگاری بالایی دارند. لمینیت سرامیکی روی دندان‌های فعلی قرار می‌گیرد تا در یک چشم به هم زدن لبخندی رویایی بسازد. لمینیت نیاز به مراقبت و نگهداری خاصی ندارد و مسواک زدن و نخ دندان کشیدن معمول و البته مراجعه منظم به دندانپزشک کفایت می‌کند.

باندینگ دندان

چسباندن مواد رزینی هم رنگ دندان و سفت کردن آن با اشعه را باندینگ گویند. وجه تسمیه این عمل به ایجاد باند یا پیوند بین مواد و دندان مربوط می‌شود. باندینگ معمولاً کاربرد زیبایی دارد و برای زیباتر ساختن دندان‌ها یا اصلاح بدرنگی یا لب‌پر شدن و شکستگی دندان‌ها انجام می‌شود. با توجه به این که با باندینگ می‌توان دندان‌ها را بلندتر کرد یا شکل و رنگ آنها را تغییر داد، این روش برای بستن فاصله بین دندان‌ها نیز کاربرد دارد. باندینگ دارای دو گونه کامپوزیتی مستقیم و چسبی است.

روکش

اگر فقط یک دندان کوچک یا شکسته باشد، با روکش همرنگ دندان می‌توان این مشکل را اصلاح کرد. روکش روی دندان قرار داده می‌شود و دقیقاً شبیه دندان طبیعی است.

روکش برای بازیابی شکل، عملکرد و قدرت دندان آسیب دیده روی بخشی از دندان قرار داده می‌شود که بالای خط لثه و خط رویش دندان قرار دارد. روکش‌ها در لابراتوار به صورت دستی و متناسب با رنگ و شکل بقیه دندان‌ها ساخته می‌شوند. مراحل طراحی، اندازه کردن و قرار دادن روکش در اکثر موارد در دو جلسه انجام می‌شود. پس از گذاشتن روکش به سختی می‌توان آن را از دندان طبیعی تمییز داد.

ارتودنسی

بریس ارتودنسی و کش‌های لاستیکی دندان‌ها را مرتب و ردیف می‌کنند. فاصله بین دندان‌ها ظرف 6 ماه بسته می‌شود و لبخند زیباتر می‌شود. هنگامی‌که دندان‌ها به هم نزدیک‎تر شود، تغییر چشمگیری در لبخند ایجاد می‌شود. به علاوه دندان‌ها و لثه‌ها پس از بستن فاصله سالم‌تر می‌شود و عملکرد دندان‌ها پس از اتمام دوره ارتودنسی بهبود می‌یابد. در نهایت فاصله بین دندان‌ها از بین می‌رود و دندان‌های سالم و مرتب به زیبایی در دهان می‌درخشند.

ارتودنسی نامرئی

مشکل نامرتب بودن و کجی دندان‌ها را می‌توان با روش پرطرفداری به نام ارتودنسی نامرئی حل کرد. هیچ یک از اطرافیان متوجه ارتودنسی نامرئی نمی‌شود و با توجه به متحرک بودن آن امکان برداشتن‌اش هنگام خوردن، مسواک زدن یا نخ دندان کشیدن وجود دارد.

دندانپزشک با استفاده از جدیدترین مواد از دندان‌ها قالب می‌گیرد. قالب به لابراتوار تخصصی فرستاده می‌شود تا متخصص ماهر با تصویربرداری سه بعدی و نرم افزار پیشرفته حرکت‌های لازم برای صاف کردن دندان‌ها را طرح‌ریزی کند.

ایمپلنت دندان

کاشت دندان انتخابی فوق العاده برای افرادی است که یک یا چند دندان ندارند. ایمپلنت در فضای خالی دندان از دست داده قرار می‌گیرد. ایمپلنت دقیقاً شبیه به دندان طبیعی است و در اصل دندانی دائمی به شمار می‌رود که زیبایی را به لبخند برمی‌گرداند.

ایمپلنت میله‌هایی تیتانیومی است که طی عمل جراحی در استخوان فک قرار داده می‌شود و در اصل پایه‌ای برای روکش دائمی محسوب می‌شود. جراحی ایمپلنت تحت بی‌حسی موضعی انجام می‌شود، البته در صورت اضطراب شدید بیمار یا وجود مشکلات دیگر از داروی آرام بخش نیز استفاده می‌شود.

این مطلب را به اشتراک بگذارید

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *